Björn Berge tacksam för livet – nu kommer hans första bok

Björn Berge i Dagbladet

”De väntade slut på mig. Jag var medvetslös mer eller mindre. Jag vaknade till ibland och såg människor som var och hälsade på. Jag fick ett så bra stöd av min maka Jaja, barnen Pia och Per och deras familjer. Det är nog tack vare dem som jag står på benen, och så min enorma envishet, säger Björn som en tid var så illa däran att läkarna övervägde att stänga respiratorn.”

Det berättade Björn Berge i en artikel i Dagbladet 16 oktober 2009. Artikeln finns nu på ST.nu.

Den 2 december kommer Björn Berges första bok, i en ålder av 87. Samtidigt utkommer hans senaste film på DVD, ”När västra Jämtland blev en destination”. Om en bortglömd tid i den jämtländska historien, när folk vallfärdade till hälsohemmen i Västra Jämtland.

Jag skrev första bok, för Björn har säkert mycket mer att berätta om sitt innehållsrika liv. Dessutom är han ”still going strong”, som skådespelaren och radiomannen Lars T Johansson uttrycker det på baksidestexten till Björns bok ”Flimrande bilder”:

”Tro nu bara inte att denna bok är någon slags epilog. Nej han vandrar vidare med outsinlig energi – han är ju fotograf.” 

Läs mer om den nya boken här.

Flimrande bilder, omslag första-sidanVästra Jämtland

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.