Höstens första bok är här

Flimrande bilder av Björn Berge

Flimrande bilder, omslag första-sidan

En spännande och intressant berättelse ur en filmares perspektiv. Från den tuffa starten i Edsbyn i Hälsingland till vidgade vyer i Australien och svenskbygderna i USA.
Det är ett stort antal dokumentärer som har Björn Berges signum. Dessutom har han varit jazzmusiker, dåtidens dansbandsmusiker och han var också med och bildade Sundsvalls Jazzklubb, en av landets största jazzklubbar.

Björn Berge heter en man med lång erfarenhet av produktion med svenska dokumentärer och många år som filmare åt SVT och TV4.
Varför jag gett ut hans bok på mitt förlag? Ja, inte för att han är en gammal vän, utan för att han har en spännande historia att berätta och dessutom skriver underhållande och träffsäkert om sina möten med kända och okända. Han är inte bara en bra filmare utan också bra på att dramatisera.
De senaste åren har han producerat filmer som den om Frida Steénhoff och filmen om Sundsvallsbranden. Lagom till bokpremiären kommer också hans senaste film. En film om en bortglömd del av Jämtlands historia. ”När Jämtland blev en destination”.
Lars T Johansson avslutar baksidestexten till boken med orden: ”Tro nu bara inte att denna bok är någon slags epilog. Nej han vandrar vidare med outsinlig energi – han är ju fotograf.” Vilket härmed bevisats.
Björn Berges bok heter ”Flimrande bilder – tillrättalagda av Björn Berge.”
Release-datum för boken är 27 november och den 2 december kommer den att presenteras på Julbok-festivalen hos Akademibokhandeln i Vängåvan, Sundsvall.

Flimrande bilder, omslag baksida

Västra Jämtland

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.