Nya boken om Knaust – bokrelease den 12 november

omslag-framsidan-150-dpi

Den 12 november blir det bokrelease hos bokhandlarn vid Vängåvan, alltså Lennart Bergström i Akademibokhandeln, med start kl. 12.00. Fram till 13:30 har du chansen att få din bok signerad av författaren.

”VI SES PÅ KNAUST- VID TRAPPAN!”

av Nils Johan Tjärnlund

I Nils-Johan Tjärnlunds nya bok om spännande Sundsvallshistoria får Hôtel Knaust en grundlig och underhållande genomgång, ända från starten efter branden 1888 till idag. Vi får följa de tre epokerna i hotellets historia, från den ursprungliga Knaustfamiljen i två generationer, till dynastin Wilöf, också den i två generationer, och fram till dagens ägare Biki Chakraborty och Elite Hotel.

Boken är rik på tidigare opublicerat material och hittills helt okända bilder.

Boken ger sig också in i alla de legender och myter som omgett hotellet under sin historia. Hur var det nu egentligen med hästen i trappan? Och åsnan på balkongen?

Boken ”Vi ses på Knaust – Vid Trappan!” är en rik dokumentation och berättelse om Sundsvalls mest långlivade mötesplats och ett extraordinärt internationellt hotell mitt i den Norrländska storskogen – en strålande hägring längs Norrlandskusten.

omslag-baksidan-150-dpi

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Stenstan, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.