Nytt häfte i serien Husens Historia

Förra året utkom det första häftet i den nya serien Husens Historia, nämligen historien om när Malmtorgsskolan förstördes i en brand den 16 oktober 1956. Jag gick själv i andra klass och satt i lektionssalen när larmet gick.

Den 22 april (2016) utkommer häfte nr. 2, ”Hela Harv i lågor” om en betydligt större brand när nästan hela byn Harv söder om Matfors lades i aska. En förödande brand som i det nationella nyhetsflödet nästan försvann helt på grund av en annan stor katastrof, jordbävningen i Skoplje, Jugoslavien.

Skolan brinner (low res)-1 Hela Harv i lågor! sid 1

 

 

 

 

 

 

Häftena finns till försäljning hos Akademibokhandeln vid Vängåvan, i Kulturmagasinets bokhandel, samt i Stenstan Visitor Center.

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Sundsvall, Sundsvallsbilder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.