Kommande böcker 2016-2017

Manifestet Sundsvall

Författare: Anders Öhrn

SONY DSC

Med fingertoppskänsla för historiskt intressanta detaljer väver författaren samman Sundsvalls och Medelpads historia på ett ledigt, lättläst och spännande sätt. I den ena fängslande historien efter den andra, får kända och spännande personer, platser och händelser passera revy. Ofta med detaljer som överraskar och lockar till vidare läsning. Här möter vi också många av Sundsvalls välkända personligheter ur helt nya vinklar.

Att det ligger mycket research och en stor passion i skapandet av denna bok är utom allt tvivel.

Anders Öhrn är ordförande för basketlaget Sundsvalls Dragons och har tidigare varit skådespelare, samt teaterchef vid Dalateatern och Teater Västernorrland.

Planerad utgivningsmånad: September 2016

Flimrande bilder

SONY DSC

Författare: Björn Berge

Björn Berge är mannen bakom otaliga filmproduktioner hos SVT. På senare tid har han skapat filmer som Sundsvallsbranden 1888 och Frida Stéenhoff – Sveriges första feminist. I den här boken berättar han om kända och okända människor som passerat förbi hans kameralins. Allting började när han som 12 åring på hemorten i Hälsingland fick sin första filmkamera, en dubbel 8:a. Björns far Gustaf Berge, som var en framgångsrik slalom- och längdskidåkare, har också en viktig del i berättelsen.

Planerad utgivningsmånad: September 2017

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Stenstan, Sundsvall och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.