Lördag 4 juni öppnar jag min verksamhet i centrala Sundsvall

Jag jobbar just nu med utformningen av min nya webb. Den ska vara klar till lördag 4 juni när jag öppnar min butik i Sundsvall.

Det här är en av mina drömmar som går i uppfyllelse. Att göra den vackra Stenstan i Sundsvall tillgänglig på bild, både aktuella bilder och bilder från förr. Bilder från tiden för förra sekelskiftet, då stenstan byggdes upp.

Lokal historia har ju alltid varit ett av mina stora intressen. Och under årens lopp har jag hunnit samla på mig mängder av bilder från Sundsvalls historia.

Det hela började egentligen med insamlingen av materialet till boken om Sundsvallsbranden ”Den tändande gnistan …”. Ett jobb som tog två och ett halvt år innan boken publicerades 1988, vid hundraårsminnet av branden.

Boken är ju slutsåld sedan länge, men den finns nu i en ny version på ST.nu: http://st.nu/mer/sundsvallsbranden

Där finns även ett antal artiklar jag skrivit om Sundsvalls historia. Detta hittar du under rubriken Lokalhistoria. Det är några artiklar från artikelserierna ”Husens historia” och ”Ett blad ur historien”.


 

Det här inlägget postades i Stenstan, Sundsvall. Bokmärk permalänken.