Top of the pop av celebriteter

Boken om Ingrid Bergman.

Boken om Ingrid Bergman.

Anders Öhrn skriver om Petter Österlunds bok om Ingrid Bergman:

Visserligen gjorde en ung Frank Sinatra ett gig på Folkets hus i Sund redan på 1930- talet och Beatles erbjöds ett annat som slutade i en snopen övernattning på Liz motell, medan Cliff Richard åtminstone lirade gitarr vid samma näringsställes swimmingpool. Louis Armstrong och Floyd Patterson är andra höjdpunkter. Men top of the pop av celebriteter undantaget Siams kung och några europeiska drottningar så är det Ingrid Bergmans bröllop i Stöde som är grädden på moset när det gäller filmstjärnornas filmstjärna som återkommande uppenbarelse.Därför är det ett rent nöje att läsa Petter Östlunds Andra sidans sköna diva om en epok som både frälste, förfärade och förlät skådespelerskan som ändå stod på Stodes sida även i motvind.
Petter skildrar detta både fragmentariskt och med insikt i den bok som berikar Sundsvalls och framför allt Stödes plats i sällskap med Casablanca, Stromboli och Golda Meir!

Förlaget Design Sundsvall  sätter än en gång kommunen på kartan och själv hoppas jag på att Sundsvalls älsklingar publiceras som min andra bok, medan jag jobbar på del 3 och 4 i beskrivningen av topografi och historia i ett landskap som bjuder på oändliga litterära, historiska och mytiska utmaningar.
Anders Öhrn

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.