Sunds bruk 150 år, ny bok av Nils Johan Tjärnlund

Boken om Sunds bruk under 150 år.

Boken om Sunds bruk under 150 år.

Med hammare och hjärta – Sunds bruk under 150 år

Den 8 april 1868 grundades Sunds bruk vid Alnösundet på platsen för ett gammalt färjeläge. Bakom satsningen stod sågverkspatronen Erik Jan Hammarberg och tidningsmannen Lars Johan Hierta, känd som Aftonbladets skapare.

Från en blygsam början som stångjärnssmedja och mekanisk verkstad utvecklades Sunds bruk i mitten av 1900-talet till en modern exportindustri. På 2000-talet har Sunds under växlande namn blivit ett globalt service- och teknikföretag och är idag en del av Valmetkoncernen.

Boken ges ut av Valmet AB i samarbete med förlaget Design Sundsvall.

Läs mer på sidan för böcker: Med hammare och hjärta.

Det här inlägget postades i Böcker, Lokalhistoria, Sundsvall och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.